יש אמירה בין מוסיקאים – “כשמנגנים לא נכון זאת טעות, כשמנגנים לא נכון עם ביטחון זאת אינטרפרטציה”. את היכולת הזאת להפוך טעויות להמצאות וחסרונות לאידיאולוגיה אפשר ליישם בכל דבר. אמרו לי שבהייטק קוראים לזה “פיצ’ר”. זאת חשיבה יצירתית במיטבה.
בפוסט הקודם כתבתי על ביטוי חדש שהמצאתי בעקבות שגיאת כתיב. אבל זאת ממש לא הפעם הראשונה שמצאתי דרך יצירתית להסביר משהו שכבר לא יכולתי לתקן. אני זוכרת סיפור כזה מכיתה א’ – כן, שלי, לא של הילדים שלי. כבר אז הייתי יצירתית.
ניגנתי ואפילו כתבתי שירים קצרים כבר בגיל 5, אבל ציור וצביעה אף פעם לא היו הצד החזק שלי. למדתי דרכים פשוטות לצייר כמה דברים כמו פרפר, חתול ועץ. אבל באותו יום אז בכיתה היינו צריכים לצבוע כמה תמונות. לא משהו יצירתי במיוחד. כשהבאתי את החוברת למורה היא העירה לי על כך שלא צבעתי בתוך הקווים. בתמונה הראשונה היה כלב. “זה הפרווה שלו” הסברתי. בתמונה השנייה היה תפוח. “גם לתפוח יש פרווה?” “לא, זאת הקליפה. התחילו לקלף אותו.” אני אפילו לא זוכרת את התגובה של המורה, רק איך הצלחתי להפוך את הצביעה הלא מדויקת שלי ל”פיצ’ר” במקום להודות ב”כשלון”. תנוח דעתכם, העלו אותי בסוף השנה לכיתה ב’.
אולי התשובות האלה נשמעות חוצפניות, אבל הן לא. לא צבעתי ככה בכוונה, זה הכי טוב שהייתי מסוגלת לעשות. הרבה ילדים היו מקבלים את הנזיפה, מנסים שוב, ובסוף יוצאים מתוסכלים וחסרי ביטחון. חשיבה יצירתית מאפשרת לנו לראות דברים בצורה אחרת, חיובית, וכך גם את עצמנו.
אנחנו יכולים לעזור כך גם לילדים שלנו. דווקא כשהם מרגשים שלא הצליחו במשהו אנחנו יכולים להראות להם איזו המצאה יפה או דרך חדשה הם המציאו. תקראו כאן על ילד שלא ידע לצייר. בזכות החשיבה היצירתית נבנה להם את הביטחון להמשיך לנסות דברים חדשים.
הראש היצירתי פשוט עובד אחרת, ועם השנים למדתי להפוך גם את המגרעות שלי ל”פיצ’רים”. האופי והרקע החריגים שלי, פיזור הקשב וחוסר היכולת להשתלב הפכו לחלק מהמותג שלי והובילו אותי למיזמים ומקומות נפלאים. ובע”ה יש לי עוד הרבה שנים של יצירה לפני.
“”re creativity How about when David said”I am wearing a Star of David & you said”I am wearing a Star of Kara”
That’s another example of creativity, but I wasn’t trying to cover up any mistakes that time.