- הפסנתר מתאים לכמעט כל סגנון של מוסיקה, ולא רק מוסיקה קלאסית כמו שלפעמים חושבים. הוא ליווה סרטים אילמים והיה שם כשהמציאו את הרוק אנד רול. זמרים ויוצרים מכל סוג ומכל העולם מלחינים ומופיעים איתו. תמצאו אותו באולמי קונצרטים ותיאטרון, מועדוני ג’אז, מסעדות, פאבים חשוכים וכמעט בכל מקום בו אוהבים מוסיקה טובה.
- פסנתרנים מופעים לבד, כמלווים לזמרים ונגנים, או כחלק מהרכבים קטנים ותזמורות. כמו כן הם יכולים לעשות מופע סולו מרגש על במה, או לנגן מוסיקה שקטה ברקע.
- גם בהפסקת חשמל אפשר להמשיך לנגן. בדרך כלל אין צורך בהגברה, במיוחד אם פותחים אותו.
- פסנתרנים שמנגנים מגוון סגנונות לומדים לנגן גם לפי תווים וגם לפי אקורדים. לכן קל לי להצטרף לנגינה עם כל נגן.
- מצד אחד זה הכלי הכי קל להתחיל לנגן בו – ברגע שלוחצים יוצא צליל. מצד שני הנגינה יכולה להיות מאוד מורכבת, עם שני תפקידים או יותר בו זמני, לכן הופעה מרשימה דורשת שנים של אימון ותרגול.
- לרוב נדרש כיוון פעמיים בשנה ע”י מכוון מקצועי. אבל בין כיוונים הוא עומד מוכן ואפשר פשוט לשבת ולנגן.
- יש לו 3 גדלים.
- כנף הוא מאוד גדול ומרשים ומתאים לבמות גדולות.
- חצי כנף (Baby Grand) נראה כמו כנף ונוהגים לכנות אותו כך, אבל הוא פחות ארוך. הוא עדיין מרשים ומופיע גם על במות, בבתי מלון ומסעדות, וגם בבתים כמו הבית שלי.
- עומד תופס פחות מקום, אבל הנגינה היא כמו פסנתר כנף, ופתרון טוב למקומות ובתים קטנים.
ובכל זאת...
יש דבר כזה, פסנתר חשמלי. יש אפילו ברמה גבוהה שמרגישים ונשמעים כמעט כמו פסנתר – אבל כמעט. היתרון הוא ניידות, ואין בכלל צורך לכוון. אם מחפשים פסנתר חשמלי למופע פסנתר כדאי שיהיו לו 88 קלידים וקלידים שקולים, שנותנים טאץ’ דומה יותר לפסנתר. איכות עולה כסף, וככל שהקלידים ירגישו יותר אמיתיים גם המשקל יהיה יותר כמו פסנתר אמיתי. יש גם חשמליים נייחים, שכמו הניידים לא דורשים תחזוקה. אני אישית הייתי ממליצה כבר על פסנתר עומד שהוא בערך אותו גודל. שווה להשקיע בכיוון פעמיים בשנה. חשוב להבדיל בין פסנתר חשמלי לבין אורגנית. לאורגנית מגוון גדול של צלילים ומקצבים, עם אפשרות של ליווי אוטומטי. הוא טוב לשימושים מסוימים אבל לא באמת תחליף לפסנתר.